VSAD

Vlaamse Architecten Directory

Auto

Pechverhelping: Bij wie ten rade?

Pech onderweg? Iedereen maakt het wel enkele keren in zijn leven mee: Je hebt pech met je wagen! De twee meest voorkomende problemen zijn uiteraard:

  • De batterij begeeft het
  • Lekke band

Wat nu gedaan? Het best kun je contact opnemen met een pechverhelping organisatie. Dewelke, dat laat ik aan jou over. Uiteraard zijn er op de Belgische markt verschillende beschikbaar. Denk hierbij aan:

Dit zijn toch wel de meest gekende pechbijstand partners die voor handen zijn in België.

Jaarcontract voor Pechbijstand

Bij al deze partijen kun je terecht voor een jaarcontract voor pechverhelping. Sommige verzekeren niet enkel je wagen, maar omvatten tevens reisbijstand en persoonlijke bijstand. Laat je dus niet afleiden door de goedkoopste prijs! Maar vergelijk vooral wat ieder te bieden heeft.

Hoe snel word ik onderweg geholpen?

Je wordt meestal erg snel geholpen. Bij VAB en Touring trachten ze steeds binnen de 40 minuten ter plaatse te zijn. In de meeste gevallen is het voor hen mogelijk het probleem ter plaatse op te lossen.

Wanneer dat niet mogelijk is, is er de mogelijkheid om je wagen te laten slepen naar een garage naar keuze. Afhankelijk van wat je betaalt zit dit reeds in de prijs inbegrepen. Luxe, toch?!

Autoverzekering met Pechbijstand

Opgelet: Bij vele verzekeringen, zeker bij een Omnium, is pechbijstand reeds inbegrepen en heb je dus geen apart contract bij VAB, Touring, … of wat dan ook nodig.

Indien je dit niet hebt binnen je autoverzekering, ga dan even ten rade bij je verzekeringsmaatschappij. Misschien bieden ze dit wel aan binnen een bepaald pakket. En zo’n pakket is meestal goedkoper dan het elk apart te bestellen.

In ieder geval, zorg dat je een pechbijstand abonnement hebt, het zal je onderweg een pak miserie besparen mocht je ooit problemen hebben met je wagen.

Bij sommige van deze pechbijstand verlenders kun je ook terecht met bijstand voor je fiets, scooter, mobilhome of aanhangwagen. Informeer je dus snel!